iq option without attachments Volg ons ook op: twitterfacebookyoutube Instagram

Met ingang van komend seizoen wordt de plastic spelerspas afgeschaft. In alle amateur voetbal competities wordt overgestapt op de Wedstrijdzaken-app, met daarin opgenomen de digitale spelerspassen en het mobiel digitaal wedstrijdformulier (DWF).

In navolging van andere takken van sport en pilots in het (zaal-)voetbal afgelopen seizoen, worden genoemde toepassingen komend seizoen ingezet door de KNVB met ondersteuning vanuit Sportlink. Alle wedstrijdzaken, zoals samenstelling van de teams voor een wedstrijd door teamkader, controle van spelerspassen en het invullen van de uitslag door de scheidsrechter wordt ondersteund door de Wedstrijdzaken app.

Onderstaand plaatje geeft in één oogopslag weer wat er staat te gebeuren:

Plaatje 1

Net als het DWF is de Wedstrijdzaken App (voorlopig) niet van toepassing voor JO11 en lagere teams. De uitslagen van deze wedstrijden worden net als voorheen vastgelegd in Sportlink door de scheidsrechter of wedstrijdsecretaris in de uitslagen lijst.

binary option brokers top 10 Wedstrijdzaken App

Als eerste is het handig dat het teamkader, een aantal spelers van het team en de scheidsrechter de beschikking hebben over een Smartphone (of tablet). Is dit niet het geval dat dien de thuisclub een Smartphone of tablet ter beschikking te hebben.
 De wedstrijdzaken app is te installeren via de Playstore of Appstore. Er is geen Windows versie beschikbaar.

Daarna moet je een account aanmaken om de App te kunnen gebruiken. Het e-mailadres dat je gaat gebruiken als account moet exact overeenstemmen met het e-mail adres dat is vastgelegd bij jouw gegevens in de ledenadministratie in Sportlink.

 Het is dus van groot belang dat je jouw e-mail adres aan de leden administrateur hebt doorgegeven!

Als je je hebt geregistreerd en bent ingelogd krijg je opties om:

  • het programma en uitslagen van je team te bekijken
  • het DWF van je team te bewerken
  • (push-) berichten te ontvangen
  • je digitale pas te bekijken en persoonlijke instellingen aan te passen
     

iq option best broker Gebruik Digitale Wedstrijdzaken App en Digitale Spelerspas

De plastic spelerspas is verleden tijd. Hierdoor is er veel minder werk en gedoe rondom het aanvragen (gaat veel sneller) en gebruiken van spelerspassen.
Alle spelende leden zijn lid van de KNVB en jouw gegevens, die van belang zijn voor de KNVB en DVV, liggen vast in een applicatie die Sportlink heet. In Sportlink worden ook de teams vastgelegd; welke spelers en welk teamkader behoren tot welk team. Uiteraard kan er voor een wedstrijd ook geschoven worden met een speler, zodat deze voor een ander team binnen DVV kan uitkomen.

Voordat een wedstrijd aanvangt, kan een speler of het teamkader de wedstrijdgegevens voor zijn team voorbereiden. Welke spelers staan in de basis en wie staan er reserve etc. Nadat dit is vastgelegd kan een official/scheidsrechter overigens nog aanpassingen aanbrengen in de gegevens tot na de wedstrijd.

Voordat een wedstrijd begint zal de scheidrechter de digitale wedstrijdpassen van de spelers controleren. Hij kiest in de Wedstrijdzaken App de wedstrijd die hij/zij gaat fluiten en roept de spelerspassen van de betreffende teams op. De scheidsrechter bepaalt waar hij/zij dat doet; op het veld of bijvoorbeeld in de kleedkamer.

Plaatje 2a

De scheidrechter zal een controle uitvoeren op de foto van de spelers. Zorg dus dat deze redelijk recent is. Mocht de foto niet goed lijken dan kan de scheidsrechter ook naar een andere id-kaart vragen.  Mocht bijvoorbeeld een speler van 16 jaar op het wedstrijdformulier staan bij een wedstrijd van JO15-3 dan zal hier meteen een melding over worden getoond in de App en dient de speler van het wedstrijdformulier te worden verwijderd.

Plaatje 3a

De scheidrechter legt uiteindelijk de uitslag en de bijzonderheden van de wedstrijd vast. Er is geen goedkeuring meer benodigd van de aanvoerders. Nadat het formulier is vastgelegd is er voor de teams een bezwaaroptie om bijvoorbeeld aan te geven dat de uitslag verkeerd is vastgelegd door de scheidsrechter.

Belangrijk is dus (net als bij het huidige/eerdere DWF) dat een wedstrijd goed wordt voorbereid om deze via de Wedstrijdzaken App soepeltjes  te kunnen afhandelen.

Wie wat mag doen met de Wedstrijdzaken App is afhankelijk van de rol die aan jou is toegewezen in Sportlink door de ledenadministrateur. Spelers en teamkader zullen alleen wijzigingen kunnen aanbrengen m.b.t. de wedstrijden van hun team. Een scheidrechter kan alle digitale passen van zowel uit- als thuisteam van een wedstrijd bekijken en een wedstrijd secretaris kan eigenlijk alle functies uitvoeren m.b.t. thuiswedstrijden van de club.

binäre Option Broker CySEC DVV en het mDWF

Veel informatie (en filmpjes) is of komt binnenkort beschikbaar op KNVB ASSIST (http://www.knvb.nl/assist), het online kennisplatform voor verenigingen. Bekijk voor aanvang van het seizoen deze info, zodat we bij DVV goed voorbereid zijn. Klik op onderstaande link voor de meest recente info:

http://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/digitaal-wedstrijdformulier-veld--en-zaalvoetbal/mobiel-dwf-veldvoetbal/ondersteuning

Voor officials is er informatie te raadplegen op SCHEIDS ASSIST. Je vindt hier onder andere een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden, die recent is uitgebreid:

Als er geen registratie mogelijk is met je e-mail adres stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het mailadres dat je wilt gebruiken bij DVV en voor de wedstrijdzaken-app van de KNVB.

Je ontvangt dan z.s.m. bericht dat het juiste mailadres bij de KNVB bekend is.

Als er geen registratie mogelijk is met uw emailadres stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het mailadres dat u wilt gebruiken bij DVV en voor de wedstrijd-app van de KNVB.

U ontvangt dan z.s.m. bericht dat het juiste mailadres bij de KNVB bekend is.