Vinkwijk 6
7038EM
ZEDDAM
tel. 0314-651192

DVV heeft de lastige uitwedstrijd tegen Montferland met een 1-2 winst afgesloten.

Op een zeer hobbelig veld kwam DVV goed uit de startblokken. Na amper 120 seconden had Mattijssen de ban al kunnen breken maar zijn inzet was de slap om de doelman van Montferland te verrassen.
De mannen van trainer Olyslager waren nadrukkelijk op zoek naar een snelle openingsgoal. Zonder echt in de problemen te komen hield Montferland in de openingsfase redelijk eenvoudig stand.
Toch was het na een kwartier spelen raak. Een goede corner van Krechting was een prooi voor de inlopende Robin van Haeren, die met een harde kopbal de keeper kansloos liet.
Diezelfde keeper hielp DVV aan een volgende kans. Om een corner te voorkomen tikte de keeper de bal pardoes in de handen van Van Haeren die de bal gevaarlijk kon voorzetten, het schot van Islamovic dat hieruit voortkwam werd uiteindelijk weggekopt.

Montferland beperkte zich hoofdzakelijk tot verdedigen maar kwam stootkracht te kort om DVV onder druk te zetten. Toch kon er na een half uur voetballen een mogelijkheid voor Montferland genoteerd worden. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd gevaarlijk verlengd, DVV mocht van geluk spreken dat er geen tegenstander in de buurt was die de bal kon binnenlopen, hierdoor kon doelman Janssen de bal eenvoudig oprapen.

In het resterende deel van de 1e helft vielen er geen kansen te noteren. DVV had moeite om de openingen te vinden en Montferland kon aanvallend geen vuist maken.

Met een kleine voorsprong begon DVV aan de tweede helft. Wederom probeerde DVV om vanaf de aftrap Montferland onder druk te zetten. Montferland daarentegen gooide de schroom van zich af en probeerde meer de aanval te zoeken. Hierdoor ontstond er voor DVV meer ruimte en kwamen er ook meer mogelijkheden om de score verder uit te bouwen.

Na een goede rush en dito voorzet van Van Haeren, kreeg Van Essen de kans om de score uit te breiden. Echter had de doelman van Montferland een miraculeuze redding in huis en voorkwam hiermee de 0-2. Diezelfde Van Essen stond aan de basis van de 0-2. Na een goede actie en voorzet kon Harmsen de bal achter de keeper knallen.

Met nog ruim een half uur te voetballen zocht de nummer laatst van competitie opportunistisch de aanval. Hierdoor ontstond er meer ruimte voor DVV om de wedstrijd definitief op slot te gooien.

Toch kreeg Montferland het voor elkaar om gevaarlijk te worden. Krechting moest na een afstandsschot op de doellijn redding brengen.

20 minuten voor tijd viel de rappe Van Haeren na een felle sprint geblesseerd uit, Lammertink was zijn vervanger.

Na een goed combinatie met Van de Dam kreeg Lammertink een goede mogelijkheid om zijn naam op het wedstrijdformulier te zetten, helaas ging zijn inzet recht op de keeper af.

Na enkele kleine mogelijkheden van DVV was het uiteindelijk toch Montferland dat via de rechterflank scoorde. Met nog 2 minuten officiële speeltijd op de klok waren het alle hands aan dek bij DVV. In de resterende minuten kwam Montferland niet tot hele grote kansen en kon DVV 3 punten bijschrijven.

DVV had de wedstrijd voor een groot deel onder controle en heeft zeker mogelijkheden gehad om de wedstrijd veel eerder te beslissen. Omdat de doelpunten uitbleven bleef Montferland hoop houden op een goede afloop. De aansluittreffer zorgde dan ook voor enige paniek bij de Duivenaren.

Door de driepunter heeft DVV een stap gezet naar plek 6. Op 2e paasdag komen de Witkampers op bezoek. De uitwedstrijd eindigde in 0-0, mocht DVV een goed resultaat halen dan kan er voorzichtig omhoog worden gekeken.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!