IJsselsingel 91
6991ZR
RHEDEN
tel. 026-2136465

In en tegen Rheden heeft DVV op 2e Pinksterdag het seizoen ‘21/’22 met een ruime overwinning afgesloten. SC Rheden werd op een 1-4 nederlaag getrakteerd.

Voor een aantal spelers was deze wedstrijd de laatste in het shirt van DVV. Jordy Lammertink, Jordy de Kramer en Milan Willemsen kiezen voor een nieuw avontuur en gaan de club verlaten.
Voor SC Rheden stond er niet veel meer op het spel, de club was al veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie.

Het 1e wapenfeit kwam van DVV. Uit een corner nam Lammertink de bal in één keer op de slof. De bal vloog net over het goal van SC Rheden. Het was duidelijk dat Lammertink in zijn laatste wedstrijd voor DVV met een doelpunt afscheid wilde nemen.
Ondanks de aanvallende intenties van DVV was het toch SC Rheden dat na 6 minuten op voorsprong kwam. Uit een corner kon de inlopende speler ongehinderd de bal hard binnen koppen. Doelman Vos was kansloos.
Na deze snelle achterstand moest DVV in de achtervolging. Het duurde even voordat de kansen er kwamen. Zo miste Van den Dam een voorzet en werd de inzet van Lammertink, die na goed doorzetten en flink gehinderd te worden, door de keeper gepakt.

De 3e mogelijkheid was uiteindelijk raak. De tot dan toe ongelukkig spelende Mauro Wiggers wist met een kopbal à la Bep Bakhuys de stand gelijk te trekken.

DVV pakte direct door, uit een counter opgezet over rechts door Van Haeren was het Lammerink die zijn schot gepakt zag worden door de doelman.
Enkele minuten later kwam DVV toch op voorsprong. Na goed druk zetten van het hele team werd de bal veroverd en werd SC Rheden van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk werd na goed en geduldig samenspel Wiggers gevonden die zo zijn 2e van de dag kon bijschrijven.
Van SC Rheden had DVV niets meer te duchten en zo kon DVV aanval na aanval op de mat leggen.
Toch probeerde SC Rheden te blijven voetballen, dit resulteerde in balverlies waarna De Kramer een mooi schot in huis had. Dit had een mooi afscheid voor De Kramer kunnen zijn maar zijn schot kwam net niet tussen de palen.
Doordat SC Rheden al vroeg in de wedstrijd 2 wissels moest toepassen werd het duidelijk waarom de ploeg zo laag op de ranglijst stond.

Vlak voor rust ging DVV op zoek naar een 3e doelpunt. Dit keer kwam het gevaar over de linker flank waar Poorter een gevaarlijke voorzet in huis had. Lammertink kon intikken maar vond de doelman op zijn weg. De rebound viel voor de voeten van Van Haeren die niet hoefde na te denken en zo de 1-3 kon binnen schieten.

Ook in de 2e helft bleef DVV doen waar ze in de 1e helft mee bezig waren, aanvallen.
De 2e helft was maar net begonnen of Mattijssen had een goed schot in huis. De doelman moest gestrekt en kon hiermee een grotere achterstand voorkomen.

Minuten later had de opkomende Dekker na een mooie aanval, een goede voorzet in huis. Helaas was er geen aanvaller in de buurt die tegen de bal kon aanlopen.

Diezelfde Dekker stond 20 minuten na rust aan de basis voor de 1-4. Na een goede interceptie stuurde Dekker Van Haeren diep, die op zijn beurt een goede voorzet in huis had. Uiteindelijk was het Wiggers die kon afdrukken en zo zijn 3e doelpunt, en voor DVV het 4e  doelpunt, van die dag kon bijschrijven.
Ondanks dat de wedstrijd gespeeld was probeerde DVV de doelpuntenproductie wat meer op te voeren. Na een goede voorzet van Van Haeren was het weer Wiggers die kon afdrukken, dit keer met minder succes.
De Kramer kon zijn laatste wedstrijd voor DVV niet afsluiten met een doelpunt. Uit een counter met Wiggers en Van Haeren ging zijn inzet over het doel van SC Rheden.
DVV heeft het hele seizoen al moeite met het afmaken van de kansen. Ook deze wedstrijd bleven veel kansen onbenut. Van den Dam kreeg 2 goede mogelijkheden om de score uit te breiden, van de mogelijkheid vlakbij het doel zal hij ’s nachts nog wel eens wakker geworden zijn.
Ook Wiggers kreeg nog een goede kopkans, na een goede voorzet van Dekker belandde zijn inzet in de handen van de keeper.

Met een kleine 10 minuten nog te spelen bracht trainer Olyslager 2 debutanten., Sam Biemans en Mendel Korfage.
In de resterende tijd die nog te spelen was lieten de debutanten zien dat ze goed mee konden komen op dit niveau.

Seizoen ‘21/’22
Zo sloot DVV het seizoen ‘21/ ’22 af met een mooie zege. Een seizoen dat zich laat kenmerken door één woord: wisselvalligheid. Dit valt waarschijnlijk ook te verklaren doordat het team, deels door blessures, geen wedstrijd in dezelfde opstelling heeft gespeeld.

Wel heeft het jonge team van trainer Olyslager bewezen met de beste teams van de competitie mee te kunnen. Lukt het de trainer komend seizoen om de wisselvalligheid uit het team te halen, dan is het voor DVV zeker mogelijk om volgend seizoen bij de bovenste 4 ploegen van de competitie mee te draaien.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!