Westsingel 35
6921RX
DUIVEN
tel. 0316-281707

Na de gewonnen bekerwedstrijd had trainer Ron Olyslager weer een plek voor, de van een blessure terugkerende, Niels Mattijsssen in een verder ongewijzigde elftal voor de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen HC ’03.

Op het gladde kunstgrasveld begon DVV voortvarend, HC ’03 moest direct achteruit. In de beginfase had HC ’03 handen en voeten nodig om de aanvalsdrift van DVV af te stoppen. Dit resulteerde al in 2 snelle gele kaarten voor HC ’03 binnen 12 minuten. Het grote veldoverwicht, de vele positiewisselingen en het goed gebruiken van de vleugels van DVV zorgde in de eerste 40 minuten alleen niet voor uitgespeelde kansen.
DVV mocht wel van geluk spreken dat het niet met een achterstand de kleedkamer inging. De allergrootste kans van de 1e helft was voor HC ’03. Een eenvoudige lob had volstaan om keeper Willemsen te passeren, maar het ontbrak de speler van HC ’03 aan techniek en dus kreeg Willemsen de bal recht op zich af en zo bleef de brilstand aan het eind van de 1e helft op het bord staan.

Lucas Marogna maakte na wekenlange blessureleed zijn rentree in het 1e van DVV.

Met Marogna op de plek van Krechting zetten DVV ook in de 2e helft HC ’03 direct onder druk. Op de momenten dat HC ’03 probeerde om voetballend onder de druk uit te komen werd het niveau verschil erg duidelijk. HC ’03 was niet bij machte om DVV pijn te doen en moest het hebben van kleine foutjes bij DVV om gevaarlijk te worden.

In de 10 minuten na rust zorgde DVV voor gevaarlijke momenten voor het HC ’03 doel. De rollertjes van De Kramer, de gevaarlijke strakke voorzet van Harmsen, kregen niet de 0 van het scorebord.
Na een klein slippertje van Mattijssen kreeg HC ’03 ineens een grote kans om de score te openen, gelukkig voor DVV kreeg Willemsen de bal recht in zijn handen geschoten.
Ondanks deze waarschuwing bleef DVV opzoek naar de openingstreffer, uiteindelijk werd de aanvalsdrift in de 75e minuut beloond. Na goed samenspel kreeg Dekker alle tijd om een perfect afgemeten pass af te leveren op het hoofd van Lammertink, 1-0. Gezien het spel en veldoverwicht een volledig terechte tussenstand. DVV probeerde nog de wedstrijd te beslissen maar verder dan een schot in het zijnet van Van Haeren.
In het restant van de wedstrijd werd het nog wat onvriendelijk en waren er wat opstootjes na overtredingen van HC ’03, vooral de overtreding op Dekker had bestraft mogen worden.
Trainer Olyslager mag tevreden terugkijken op de wedstrijd, bij vlagen goed veldspel, verdedigend weinig weggeven. Enige zorg is wellicht het creëren van kansen. Met deze 3 punten behoud DVV de aansluiten met de top 3 in de 3e klasse B.

Zondag 28 november om 14.00 uur staat de Liemersderby DVV – OBW op het programma, helaas zonder publiek.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!