6921RX
DUIVEN
tel. 0316-281707

Een onvervalste Liemers derby stond zondag 28 november op het programma, DVV – OBW. Een strijd bovenin de ranglijst van de 3e klasse B. Wie haakt er aan en wie mist de aansluiting met de top?

Het 1e gevaar kwam van OBW, Willemsen kreeg een vrije trap niet goed verwerkt wat voor een hachelijke situatie voor het DVV doel zorgden. DVV zette hier een gevaarlijk schot van Harmsen tegenover, dit schot ging langs de verkeerde kant van de paal.
Na 14 minuten moest trainer Olyslager al noodgedwongen een 1e wissel doorvoeren. Marogna, net terug van een hamstring blessure, kreeg wederom last van zijn hamstring en werd vervangen door Dekker. Halverwege de 1e helft kwam OBW, enigszins tegen de verhoudingen in op voorsprong. Een schot in de lange hoek belande via de binnenkant van de paal in het doel.

Beide teams gaven elkaar niet de ruimte, zoals het in een echte derby hoort werd er voor elke meter gestreden.
Na een gevaarlijke schot van OBW voorlangs kwam er antwoord van DVV. Harmsen scoorde uit een snelle aanval de gelijkmaker. Dit was het sein voor DVV om flink gas te geven. Goaltjesdief Lammertink kopte 5 minuten na de gelijkmaker, op aangeven van Poorter de 2-1 tegen de touwen. Van den Dam maakt in de laatste minuut van de 1e helft uit een vrij slecht genomen corner de 3-1.

OBW wat er toen doen stond in de 2e helft en ging dan ook voortvarend van start. Nadat een schot naast het DVV doel ging, verkleinde OBW de marge naar 1. Een voorzet kwam ongelukkig tegen verdediger Mattijssen aan en verdween zo in het doel, 3-2.

Met nog 20 minuten op de klok stokte de aanvalsdrang van OBW. Harmsen zorgde namelijk met een bekeken schot ervoor dat de marge weer 2 werd. OBW was uit het veld geslagen, maar niet voor lang. Binnen 10 minuten waren de teams weer in evenwicht. Via een snelle uitbraak en slordig verdedigen van DVV kwam OBW op 4-3 en 4-4. In de resterende 10 minuten probeerde beide teams om de 3 punten binnen te slepen.  Een winnaar had gezien het spelbeeld niet terecht geweest. Uiteindelijke waren beide teams wel tevreden met de puntendeling.
Een heerlijk voetbalderby werd op de mat neergelegd, met niet altijd goed voetbal, met veel spanning en goals maar helaas zonder publiek.
Hoe de komende weken eruit gaan zien in het amateurvoetbal is nog in het ongewis. Een blik op het wedstrijdprogramma zegt ons dat de eerstvolgende wedstrijd van DVV zondag 5 december is, uit bij Witkampers. Maar of het zover gaat komen?

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!