Zomerweg 19 A
6996DD
DREMPT
tel. 0313-474055

Op een zeer slecht te bespelen grasmat, maar onder een heerlijk maarts zonnetje stond voor DVV de lastige uitwedstrijd tegen HC ’03 op het programma. DVV knokte zich richting een verdiende 0-2 overwinning.

De beginfase was van beide kanten aftasten. DVV probeerde van achteruit op te bouwen en HC ’03 liet DVV komen.
Doordat beide teams een laag tempo hanteerde viel er vrij weinig te beleven in de eerste 15 minuten van de wedstrijd en werd het een zeer tamme openingsfase van beide elftallen. Het eerste schot op doel was van de gastheren, doelman Janssen had geen problemen om zijn doel schoon te houden.

De eerste mogelijkheid van DVV was gelijk raak. Dekker zette de aanval met een goede inspeelpass richting De Kramer op, die samen met van Haeren goed voorbereidend werk verrichte zodat Van den Dam de bal eenvoudig kon binnen lopen, 1 kans en gelijk een doelpunt.
Vanaf dat moment probeerde HC ’03 meer de aanval te zoeken. Dit gebeurde hoofdzakelijk door de lange bal te hanteren in de hoop dat deze een keer goed zou vallen.
DVV was niet bedacht op de verre ingooien van HC ’03, deze ballen kwamen steeds gevaarlijk voor het doel en zorgde voor hachelijke situaties voor het doel van Janssen.
Na een dik half uur claimde de gastheren uit Drempt een penalty, er zou door DVV hands gemaakt zijn. De scheidsrechter van dienst stond totaal verkeerd opgesteld om dit goed te kunnen beoordelen. Hier kwam DVV goed weg.

Vlak voor rust ontsnapte DVV wederom, Janssen taste deels mis en uit de scrimmage die hier uit ontstond moest een inzet van de lijn worden weggehaald.
De scheidrechter eiste een hoofdrol op in de 1e helft door veel te fluiten voor kleine overtredingen, hierdoor liep Islamovic tegen een onterechte gele kaart aan.

Zoals vaker startte DVV in de 2e helft voortvarend.
Nadat Van den Dam, na een goed opgezette aanval, teveel tijd nodig had, moest de doelman van HC ’03 vlak na rust voor de 2e keer vissen. Uit een goed aangesneden voorzet van Krechting kopte Matthijssen de 0-2 tegen de touwen.
Enkele minuten later had de score zomaar hoger kunnen uitvallen. Uit een goede voorzet van Lammertink kopte Van Haeren de bal net over. Lammertink had zelf ook de 0-3 op de slof, helaas ging zijn schot recht op de keeper af. Omdat er geen aansluiting was bleef de rebound, die de keeper weggaf, onbenut.

In het begin van de 2e helft liep Islamovic tegen zijn 2e gele kaart aan en mocht met nog een klein half uur op de klok gaan douchen.
Voor HC ’03 was dit het sein om de druk op te voeren, voornamelijk werd de lange bal gehanteerd, dit zorgde steeds voor dreigende situaties voor het doel van DVV. Ondanks dat dit voor dreigende situaties zorgde kwam DVV nooit echt in de problemen, zoals vaker dit seizoen stond de verdediging als een huis.
In de eindfase van de wedstrijd werd het nog wat onvriendelijk en liep een speler van HC ’03 ook tegen een 2e gele en dus rode kaart aan. Zo eindigde beide teams met 10 man maar gingen uiteindelijk de 3 punten mee naar Duiven.
Trainer Olyslager kan met een tevreden gevoel op de wedstrijd terugkijken. Het spel was niet altijd goed maar er werd hard gewerkt en er werden weinig kansen weggegeven. Door de uitslagen op de andere velden behoudt DVV aansluiting met de top 5. Het gat met nummer 4 is momenteel maar 2 punten. Zondag 3 april ontvangt DVV op sportpark Horsterpark het altijd lastige Doetinchem. Dit belooft wederom een spannende wedstrijd te worden.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!