Westsingel 35
6921RX
DUIVEN
tel. 0316-281707

DVV heeft de laatste thuiswedstrijd van seizoen ‘21/ ’22 overtuigend met 3-0 gewonnen. Lochem had totaal niets in te brengen en werd op alle fronten overklast.

Vanaf het 1e fluitsignaal was het spelbeeld duidelijk, DVV vol op de aanval en Lochem die achteruit moest. Tijdens de eerste de beste aanval kwam Mattijssen goed de 16 in, de hoek was alleen te moeilijk om de bal over de doelman heen te krijgen. Uit de eerste, van de in totaal 15 corners die DVV in deze wedstrijd kreeg, was het Brouwer die een goede mogelijkheid kreeg om de bal binnen te koppen, zijn inzet ging net naast het doel.
Uit een zeer fraaie voorzet van Dekker kreeg Lammertink de bal op een presenteerblaadje, maar ook deze inzet kwam niet voorbij de doelman.

Lochem was in de beginfase niet in staat om onder de druk uit te komen.

In de 10e minuut werd een voorzet van Krechting door Lochem bijna in eigen goal gewerkt, de bal rolde over de achterlijn. Dit leverde DVV weer een corner op. Uit deze corner was het weer Brouwer die zijn hoofd tegen de bal kon krijgen, deze keer kwam de bal in de handen van de keeper terecht.

Het matig spelend Lochem kon de bal niet in de ploeg houden, hierdoor kon DVV door snel om te schakelen weer gevaarlijk worden. De rappe Van Haeren had een goed voorzet in huis op de mee sprintende Lammertink maar deze kon de bal niet goed genoeg drukken waardoor de bal over het doel van Lochem vloog.

Ook Jansen nam het doel onder vuur, zijn schot werd door de keeper verwerkt tot corner. Uit deze corner was Mattijssen dicht bij de openingstreffer, zijn kopbal belandde op de lat.

Na een half uur was het uiteindelijk wel raak. Na een aanval, opgezet over rechts via Dekker en Van Haeren, belandde de bal bij Lammertink die alle tijd had om een hoek uit te zoeken. Zo stond DVV op een dik verdiende 1-0 voorsprong.

Vlak voor de thee stak Dekker met een mooi solo het halve veld over en zette Poorter in kansrijke positie. Poorter werd in de rug gelopen maar de scheidsrechter zag hier geen penalty in.
Na een helft waarin DVV de één na de andere mooie aanvallen op de mat legde zochten beide teams de kleedkamers op.

De 2e helft was 2 minuten oud toen Van Haeren de 2-0 binnen schoot. Na langdurig balbezit van DVV kreeg Van Haeren alle ruimte om een voorzet af te leveren. Deze voorzet werd door de wind gedragen en vloog zo achter de keeper het doel in.
Ook met een 2-0 voorsprong bleef DVV de aanval zoeken. Vooral het duo Dekker – Lammertink konden elkaar goed vinden.

De zeer sterk spelende Dekker bediende Lammertink met een strakke voorzet. Omdat Lammertink geen richting aan de bal kon geven ging de bal naast het doel van Lochem.

In de daaropvolgende aanval was het weer Dekker die een goede voorzet in huis had. Dit keer kon Lammertink net niet bij de bal.

Een minuut later kreeg Lammertink weer een goede voorzet van Dekker, dit keer was het de keeper die met een moeizame redding erger kon voorkomen.
Lochem kreeg aanval na aanval te verwerken en was niet bij machte om hier iets tegenover te stellen.

Met nog 20 minuten op de klok gooide DVV de wedstrijd op slot. Na balverlies van Lochem was het Mattijssen die de 3-0 kon binnen schieten.
Na ruim 70 minuten moest doelman Vos voor de eerste en enige keer in actie komen. Een matig schot kon eenvoudig door Vos worden verwerkt.

In de laatste fase van de wedstrijd behield DVV het overwicht, maar grote kansen konden niet meer worden genoteerd. Vlak voor tijd had Van Haeren nog een mooie actie in huis, hij zette zijn tegenstander te kijk door de bal tussen de benen door te spelen en daarna een goede voorzet af te leveren. Helaas stond er niemand voor het doel die de bal kon binnen lopen.

Zo boekte DVV een dik verdiende eenvoudige overwinning.
Op 2e Pinksterdag om 14.00 uur sluit DVV het seizoen af met een uitwedstrijd tegen SC Rheden.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!