Westsingel 35
6921RX
DUIVEN
tel. 0316-281707

Op 2e paasdag is DVV er niet in geslaagd om de 3 punten in Duiven te houden. In een wedstrijd met 2 gezichten werd er met 0-3 van Witkampers verloren.

Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, vooral Witkampers trok zich terug en liet DVV het spel maken. Er werd goed positiespel gespeeld en de bal werd veelvuldig van kant gewisseld. Op deze manier probeerde DVV een gaatje te vinden in de defensie van Witkampers.
Ondanks het goede veldspel stond DVV na een kleine 10 minuten toch met 0-1 achter. Islamovic leidde ongelukkig balverlies waarna Witkampers geen probleem had om de bal achter doelman Janssen te krijgen.
Waar het dit seizoen na een achterstand vaak mis ging, liet DVV zich dit keer niet van de wijs brengen en bleef het met geduldig en goed verzorgd veldspel de aanval zoeken. Witkampers werd teruggedrongen en DVV kreeg kansen.
Binnen enkele minuten was de achterstand al teniet gedaan, na een ouderwetse scrimmage lag de bal uiteindelijk in het net. Waar iedereen een geldig doelpunt zag stond de grensrechter met de vlag omhoog. Zonder verhaal te halen nam scheidrechter Mulder het signaal over en werd het doelpunt vanwege vermeend buitenspel geannuleerd.

Ook na deze tegenslag liet DVV zich niet uit het veld slaan en bleef het met goed voetbal de aanval zoeken.  Na een prachtige aanval over veel schijven kon de inzet van Van Haeren net aan gekeerd worden. DVV had het doel van Witkampers gevonden en de één na de andere goede aanval werd op de mat neergelegd. Zo kwam na wederom een goede aanval een voorzet van De Kramer niet bij een vrije man.

Direct na de ingelaste drinkpauze kreeg Lammertink uit een goede voorzet van Dekker de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Lammertink miste de bal volledig waardoor de stand op 0-1 bleef.

Witkampers stelde hier in de 1e helft niet veel tegenover en probeerde van de spaarzame fouten van de defensie te profiteren. Janssen moet na een klein foutje van Marogna handelend optreden. Hiermee werd een grotere achterstand voorkomen.
Vlak voor het rustsignaal vond Lammertink de doelman van Witkampers op zijn weg.

DVV speelde de beste helft van het seizoen op de mat, goed veldspel, veel dreiging en genoeg kansen. Ondanks dat stond DVV onverdiend met 0-1 achter.

Met het positieve gevoel van de 1e helft in het achterhoofd begon DVV aan de 2e helft.

Witkampers speelde direct wat meer naar voren, hiermee verstoorde het de goede opbouw van DVV. De uitblinkende verdedigers Marogna, Dekker en Krechting konden niet doen wat ze in de 1e helft erg goed deden, opbouwen van achteruit met gebruik van de flanken.
Het middenveld kwam meer onder druk te staan en was niet bij machte om onder de druk uit te kunnen voetballen.

Met nog een half uur op de klok liet Witkampers zien waarom het bovenin de ranglijst meedraait.
In een counter werd DVV op alle fronten afgetroefd en lag de bal na goed samenspel achter Janssen, 0-2.

Om nog wat te forceren bracht Olyslager Van Essen en Poorter voor Harmsen en de geblesseerde Krechting.

Dit betaalde zich bijna direct uit. Na goed doorzetten van Poorter aan de linkerkant kreeg Van Essen zijn voet niet tegen de harde voorzet aan. Met zijn inzet bracht Poorter wat meer schwung in de wedstrijd.
Na een goede combinatie met Mathijssen lukte het Poorter niet om de bal goed te raken, hierdoor kon de keeper de bal eenvoudig oppakken.

Met nog 10 minuten op de klok kreeg Witkampers een penalty. Janssen maakte, na eerst een goede redding te hebben verricht, een overtreding. Daan Hento, de topscoorder van de competitie, wist hier wel raad mee. Hiermee kwam de 0-3 eindstand op het bord.

In de 1e helft speelde DVV zeer sterk, ondanks dat stond DVV na 90 minuten toch met lege handen.
Het vertoonde spel moet trainer Olyslager wel tevreden stemmen. Met nog 7 wedstrijden te gaan in deze competitie kan DVV nog steeds naar boven kijken en ligt een 4e plaats nog steeds binnen handbereik.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!