7261PE
RUURLO
tel. 0573-452303

Doordat enkele spelers afwezig waren werd de bank van DVV aangevuld met jeugdspeler Stark en werd spits Wiggers uit het 4e zondag team van DVV opgetrommeld.
Vanaf het eerste fluitsignaal was het spelbeeld duidelijk, DVV met veel balbezit en Ruurlo die alleen maar verdedigden. In de beginfase van de wedstrijd was het DVV wat de klok slaat. Er werd geprobeerd om Ruurlo flink onder druk te zetten. DVV had heel veel balbezit waren de kansen vrij schaars. Ruurlo hield in die fase dan ook vrij eenvoudig stand en probeerde mondjesmaat voorzichtig te aanvallen. Na ongeveer een kwartier spelen in de wedstrijd lukt het Ruurlo om wat meer onder de druk uit te komen en kwam het meer op de helft van DVV.

Zoals vaker dit seizoen moest DVV, na een goede openingsfase, toch een tegentreffer incasseren.
Na een spaarzame aanval van Ruurlo kwam er een voorzet vanaf de rechterkant van DVV, deze bal belandde op het hoofd van een Ruurlo aanvaller en viel via de binnenkant van de paal in het net.
DVV stond voor een lastige taak om de 3 punten mee naar Duiven te nemen.

Gesterkt met een voorsprong én met de goede resultaten van de afgelopen weken, trok Ruurlo zich terug en liet DVV komen.
Na een klein half uur moest Poorter, na een overtreding, met een hamstringblessure het veld verlaten, Dekker was zijn vervanger.

Ondanks dat Ruurlo zich had ingegraven kreeg DVV in het restant van de 1e helft zeker nog een aantal kansen. Hier werd het probleem waar DVV het hele seizoen al me kampt blootgelegd, het maken van doelpunten.

In de 2e helft moest DVV uit een ander vaatje tappen wilden ze nog een goed resultaat halen. En dat gebeurde. Ruurlo werd vol onder druk gezet en de kansen die volgende elkaar op.
Na kansen van Hartjes en Van den Dam was het Krechting die na een zeer goed lopende aanval de stand gelijk kon trekken. De keeper van Ruurlo dacht daar echter anders over en die kon met een uiterste krachtsinspanning de bal net op tijd keren.
Om in de laatste 20 minuten nog iets te forceren bracht Olyslager spits Wiggers. Wiggers, afkomstig uit het 4e zondag team van DVV, moest DVV behoeden voor een nederlaag.

Wiggers bezorgde de keeper direct overwerk. Eerst moest een kopbal onschadelijk worden gemaakt. Niet veel later moest de keeper gestrekt op een inzet van Wiggers.
DVV beukte op de defensie van Ruurlo en een gelijkmaker hing in de lucht.
Wiggers ontpopte zich uiteindelijk als een echte supersub. Na weer een aanval was het Wiggers die de trekker overhaalde en de bal hard tegen de touwen joeg. 5 minuten voor tijd kwam DVV op een verdiende 1-1 stand.

In de resterende minuten probeerde DVV nog een 2e doelpunt te forceren. Maar meer dan een schot van Van Haeren recht op de keeper af zat er niet meer in.

DVV had de wedstrijd onder controle maar het missen van kansen brak DVV wederom weer. Hierdoor mag DVV één punt bijschrijven en blijft het op plek 6 staan.
Zondag 8 mei speelt DVV om 14.00 uur thuis tegen Genderingen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!