HENGELO GLD
tel. 06-53559164

DVV heeft de uitwedstrijd tegen het hoger geklasseerde Pax met 4-2 verloren.

Op deze uitslag viel niets af te dingen.

Op een zonnige zondagmiddag kwam DVV goed voor de dag. Na 120 tellen stond de 0-1 voorsprong namelijk al op het scorebord.
De opkomende Poorter kon met een uiterste krachtsinspanning de bal vanaf de linkerkant nog voorgeven, Lammertink kwam goed inlopen en knalde de bal achter de doelman van Pax.
Een fijne opsteker voor het team van Ron Olyslager, dat ondanks goed spel, vorige week toch met 3-2 ten onder ging bij streekgenoot OBW.

De aanwezige toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. Met beide teams die eigenlijk nergens meer om spelen kon het een leuke wedstrijd worden.
De eerste minuten waren voor DVV, maar langzamerhand kreeg Pax meer veldoverwicht wat resulteerde in een grote kopkans na 7 minuten. Doelman Vos hoefde uiteindelijk niet tot actie over te gaan omdat de spits van Pax de bal niet goed raakte.

In de fase daarna wisten beide ploegen geen grote kansen te creëren. Deze fase duurde tot minuut 23. Onnodig balverlies van DVV op het middenveld werd opgevolgd door een opeenstapeling van fouten en miscommunicatie wat eindigde in een doelpunt voor Pax.

DVV was even de weg kwijt en had even tijd nodig om zich te herpakken.
Van Haeren was het eindstation na een goed opgezette aanval van achteruit, zijn schot miste richting om echt gevaarlijk te worden.
Daarna was het Van den Dam die een voorzet van Krechting hoog over het doel schoot.

10 minuten voor het rustsignaal kreeg Pax een vrije trap op de rand van het 16-metergebied. Het schot werd geblokt maar op de volgende inzet had doelman Vos geen antwoord, 2-1 voor Pax. Zo stond DVV, zoals vaker dit seizoen, na een goede start weer op achterstand.
Niet veel later ontsnapte DVV aan een grotere achterstand. Pax was slordig in de counter waardoor de marge 1 bleef.

Aan de andere kant was het weer de opkomende Poorter die via de linkerkant voor gevaar zorgde. Zijn voorzet bereikte geen medespeler.
Het slotakkoord van de 1e helft was voor Pax. Vanaf eigen helft kon de opkomende speler, zonder serieus te worden gehinderd, richting het doel van DVV lopen en doelman Vos passeren. Zo zocht DVV met een 3-1 achterstand de kleedkamer op.

Met 3 verse krachten in de 2e helft probeerde DVV de aansluittreffer te vinden.
Door snel druk te zetten probeerde DVV Pax snel in een fout in de opbouw te dwingen.
Waar gedacht werd aan een flink offensief viel de goal aan de andere kant. Doelman Vos had geen goed antwoord op een inzet vanaf de flank. Met nog 40 minuten te gaan stond DVV op een schijnbaar onoverbrugbare 4-1 achterstand.

Ondanks deze tegenvaller bleef DVV opzoek naar een doelpunt. Het schot van Mattijssen kwam niet tussen de palen en er was niemand die de voorzet van Poorter kon binnenlopen.
Uiteindelijk werd het werken beloond. Na een voorzet vanaf links werd het doel van Pax diverse keren onder vuur genomen. Uiteindelijk was het Van Haeren die de bal tegen de touwen schoot.
Voor DVV was dit het sein om er een schepje boven op te doen. Van zowel links als rechts kwamen de voorzetten.
Uit één van deze voorzetten kwam een corner die zorgde voor het meest angstige moment voor de aanwezige spelers en toeschouwers. Pax speler Horstink kwam ongelukkig in botsing met zijn keeper en bleef roerloos op de grond liggen. De ernst van de situatie was direct duidelijk. Na 5 minuten was het duidelijk dat het gelukkig meeviel. Horstink kon wandelend het veld verlaten.

In de slotfase van de wedstrijd waren er nog diverse mogelijkheden, zo kon de doelman van Pax met grootte moeite de inzetten van Lammertink en Wiggers keren.
Lammertink kreeg de aansluittreffer op een presenteerblaadje aangereikt. Na een overtreding binnen de 16 kon de scheidsrechter niet anders dan DVV een doelpunt toekennen.
De inzet van Lammertink was te slap en miste overtuiging, zonder zich tot het uiterste in te spannen kon de Pax doelman de penalty van Lammertink eenvoudig klemvast pakken.

In de extra tijd was er nog één kans voor DVV, Wiggers kon de mooie pass van Dekker niet tot doelpunt promoveren.

Hiermee bleef de stand 4-2, met nog 2 wedstrijden te gaan staat DVV op plek 7.

Zondag 29 mei om 14.00 uur is Lochem op sportpark Horsterpark de tegenstander.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!