Eenvoudige bekerzege DVV

DVV 1 (zon)

4 - 0

SC Rijnland 1 (zon)

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 46

Datum

4 september 2022 14:00

Scheidsrechter

J.H. Sanders

Accommodatie

Sportpark Horsterpark
Westsingel 35
6921RX
DUIVEN
tel. 0316-281707

Ook voor het 1e team van DVV is het voetbalseizoen weer begonnen met een bekerwedstrijd tegen 4e klasser Rijnland. Ondanks een fiks aantal afwezigen won DVV eenvoudig met 4-0. Grote man bij DVV was Kevin Harmsen die maar liefst 3 doelpunten voor zijn rekening nam.

Op het nieuwe kunstgras veld ging DVV direct op zoek naar een snelle openingstreffer. Hartjes was binnen de minuut al dichtbij, zijn schot trof geen doel.  Enkele minuten later had DVV toch die snelle openingsgoal. Rijnland hielp DVV in het zadel nadat één van de verdedigers de bal kinderlijk eenvoudig inleverde bij Van de Dam.  Na terugleggen van Van den Dam schoot Harmsen de 1-0 tegen de touwen. Naast een kopbal van Wiggers, uit een goede vrije trap van Hartjes, die in de handen van de keeper belandde, vielen er in de fase tot aan de drinkpauze weinig kansen te noteren.
Rijnland werd niet gevaarlijk en DVV had veel balbezit maar was vrij slordig in de eindfase van de aanval.

Na de korte drinkpauze bleef het spelbeeld onveranderd. DVV had niets te duchten van Rijnland maar had moeite om tot grote kansen te komen. Met vroeg druk zetten probeerde DVV Rijnland tot fouten te dwingen. Dat druk zetten zorgde dat Harmsen de bal plots voor zijn voeten kreeg en DVV, via de onderkant van de lat, op een verdiende 2-0 zetten.
Trainer Olyslager moest na ruim een half uur noodgedwongen zijn eerste wissel al toepassen.
Manuel Riebergen verving de geblesseerde Van den Dam.
Vlak voor de pauze had de keeper van Rijnland de grootste moeite met een voorzet van Poorter. Of was het toch een schot? De keeper moest handelend optreden en kon de bal nog net tot een corner verwerken.
Zo bleef het 2-0 en kon DVV met een gerust hart de kleedkamer opzoeken.
Wat in de rust opviel is dat veel spelers klaagde over het zware kunstgras.
Dit, samen met het warme weer, zorgde voor zware omstandigheden.

Na de rust probeerde Rijnland er meer een wedstrijd van te maken. Binnen enkele minuten had de aansluittreffer zomaar op het, niet werkend, scorebord kunnen staan. Twijfel van doelman Janssen zorgde ervoor dat Rijnland een grote kans kreeg. De lob van de spits viel tot opluchting van Janssen niet binnen de palen.
Aan de andere kant viel er een prachtige poging van Hartjes te noteren. Helaas had de bal iets te weinig effect waardoor zijn afstandsschot net naast het doel ging.
2 minuten later mocht Harmsen, na een overtreding op Stark, vanaf 11 meter aanleggen. De keeper dook de verkeerde hoek in en zo kwam de stand op 3-0 en kreeg Harmsen een hattrick achter zijn naam.
Diezelfde Harmsen stond ook aan de basis van de 4-0, na een uitstekende pass kon invaller Krechting de 4-0 binnen schieten. Krechting moest vanwege een blessure daarna alweer snel het veld verlaten, zijn vervanger was Kitego.
Met een 4-0 stand was de wedstrijd beslist. DVV had de wedstrijd onder controle en Rijnland had niet de klasse en kracht om een eretreffer te maken. Wel kregen ze daar een grote kans voor. Op het moment dat iedereen vooruit liep, leed Poorter balverlies op het middenveld.
Hierdoor kon Rijnland snel uitbreken door het centrum. De spits had het vizier niet op scherp, de bal belandde over het doel.

Tijdens de laatste 5 minuten kreeg DVV nog enkele kansen om de score verder op te voeren. De, tot dan toe, redelijk onzichtbare Wiggers kreeg te kansen waarvan de laatste de grootste kans was. Uit een corner van Rieberg werd de kopbal van Wiggers van de lijn gehaald.

Zo won DVV eenvoudig van Rijnland. Trainer Olyslager kan met een goed gevoel terugkijken op deze 1e bekerwedstrijd.
Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen 5e klasser Eendracht Arnhem op het programma.
Eendracht Arnhem verloor de 1e bekerwedstrijd met maar liefst 13-2 van SC Rheden. Kan DVV zondag ook een monsterscore neerzetten?

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!