Elderinkweg 5
7255KA
HENGELO GLD
tel. 06-53559164

In een wedstrijd met 2 gezichten heeft de 3e competitiewedstrijd in de absolute eindfase met 3-2 van Pax verloren.
Onder een heerlijk najaarszonnetje begonnen beide teams vrij afwachtend aan de wedstrijd. De wedstrijd speelde zich in de beginfase dan ook hoofdzakelijk af op het middenveld. Hierdoor vielen er dan ook geen enkele kansen te  noteren in het 1e half uur. Het eerste serieuze wapenfeit kwam van DVV, een goede mogelijkheid voor Harmsen belandde in het zijnet.
Vanaf dat moment kreeg DVV meer grip op de wedstrijd en werd de druk langzaamaan opgevoerd. De doelman van Pax moest handelend optreden op een goed schot van Harmsen, helaas was er niemand van DVV die de rebound kon binnen schieten.
Pax kwam steeds moeilijker onder de druk vandaag en mocht van geluk spreken dat de kopbal van Yanick Stark op tijd van de lijn werd gehaald. Uit dezelfde aanval kopte Wiggers de bal ook nog op de lat.
Uiteindelijk ging DVV met een 0-1 voorsprong de rust in. Een goed onderschepping in blessuretijd van Harmsen was de aanzet tot een snelle counter. Hartjes kreeg de bal in de diepte en zorgde met een breedte pass dat Wiggers vrij eenvoudig zijn eerste competitiedoelpunt kon binnen schieten.

Een veel feller Pax zette DVV direct onder druk aan het begin van de 2e helft. Het middenveld liet zich behoorlijk terugdringen waardoor er een groot gat ontstond tussen het middenveld en de voorste linie. Tot aan de 56e minuut leidde dit niet tot kansen voor Pax. Dit veranderde doordat er voorin eenvoudig balverlies werd geleden, de counter die hieruit voortkwam zorgde voor de onnodige gelijkmaker. Totdat moment had Pax namelijk nog geen bal tussen de palen geschoten.

DVV zette binnen 5 minuten weer orde op zaken. Na een individuele actie van Poorter verwerkte de doelman de bal niet goed. De bal viel voor de voeten van Hartjes die hiermee de stand weer in het voordeel van DVV bracht, 1-2.
Van deze voorsprong kon DVV niet heel lang genieten. Binnen 10 minuten stond de 2-2 op het bord. Pax werd geen strobreedte in de weggelegd en zo kwam de wedstrijd met een wonderschoon doelpunt in de lange hoek weer in evenwicht. Doelman Vos was volstrekt kansloos.

Pax hanteerde steeds de lange bal, DVV anticipeerde hier niet op waardoor er steeds dreigende situaties ontstonden. Waar iedereen zich van DVV al had verzoend met een gelijkspel dacht Pax er toch iets anders over. Uit een corner diep in blessuretijd werd de bal ongehinderd binnen gekopt.
DVV kreeg geen mogelijkheid meer op een gelijkmaker, direct na de aftrap floot de scheidsrechter af.

Na de zege in de derby tegen Westervoort was dit een flinke domper voor DVV. Komende zondag is SML de tegenstander op Sportpark Horsterpark, aanvang 14.00 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!