Welkom bij DVV, een snel cursus

 

De informatie op deze pagina is ook te downloaden als pdf document

 

Welkom en informatie

 

Hartelijk welkom bij DVV, de mooiste club van de Liemers!!! Wij zijn erg blij met jou als proef of nieuw lid. Omdat je nieuw bent, wil èn moet je wat dingen weten van de club. In deze brief de noodzakelijke informatie, die je nodig hebt als je bij ons komt voetballen.

Heel veel is uiteraard op onze site te vinden, zoals de contributie, wedstrijden, kledingfonds, borg, nieuws over de club, contactgegevens en belangrijke informatie op het moment zelf over bijvoorbeeld afgelastingen, evenementen en de agenda. We adviseren je regelmatig (maandelijks) op onze site te kijken. www.dvvduiven.nl

 

Kleding

Als je nieuw bent, zorg er dan voor dat je scheenbeschermers hebt, want die zijn verplicht, zowel bij wedstrijden als trainingen. Uiteraard zijn voetbalschoenen erg handig. Naar de trainingen kom je in je eigen tenue of trainingspak. Denk eraan dat we bij 7 graden of lager, geen blote ledematen op het veld willen zien. Dus, lange broek en lange mouwen. Uiteraard geldt bij warm weer dat je je luchtig kleedt. Zorg er ook voor dat je altijd voldoende drinken meeneemt. Pas je dus goed aan de weersomstandigheden aan.

 

Voor de wedstrijden krijg je een tenue van DVV. Dit tenue (ook keepers) dient altijd gezamenlijk (meestal op toerbeurt) te worden gewassen, echter wel broekjes en shirts gescheiden van elkaar. Zelf krijg je voetbalsokken, die moet je iedere wedstrijd zelf meenemen. Ook krijg je een  presentatiepak van DVV. Deze mag je naar en van wedstrijden en trainingen dragen. Hierin mag niet worden getraind en het pak mag niet privé gedragen worden. Hiervoor betaal je borg.

 

De kledingcommissie is tijdens het seizoen in principe alle donderdagen aanwezig van 19.00u tot 19.30u. Daar kun je de sokken en presentatiepak ophalen en kun je terecht voor alle kledingvragen (andere maat, defect, nieuwe aanschaf). Mail hen even als je komt, op; kledingcommissie@dvvduiven.nl .

 

Trainingen

Als je komt proeftraining, krijg je altijd 3 gratis proeftrainingen. Op de site staat het trainingsschema. Hierop zijn de tijden, velden en kleedkamers te vinden. Uiteraard zal het kader u hierover (ook) informeren. Wij vinden het bij DVV prettig om in de kleedkamer te verzamelen en af te sluiten. Na de training stellen we douchen op prijs, gezien de “afsluiting” voor de jeugd en het teamgevoel, hygiëne en gezondheid. Bij jonge kinderen is het prettig dat u uw kind naar de kleedaccommodatie brengt en daar weer ophaalt. Meld je netjes af als je niet kunt! Laat het trainen aan de trainers en heeft u vragen of opmerkingen, meld dit dan voor of (bij voorkeur) na de training.

 

Wedstrijden

Voor alle leeftijdsgroepen bieden we (nieuwe) wedstrijdvormen aan. Van 4x4, 6x6, 8x8 en uiteindelijk 11x11. De veldafmetingen en regels zijn hierop afgestemd. Zie hiervoor ook de site van DVV. De tijdstippen van de wedstrijden zijn ook op de site te vinden van DVV of op www.voetbal.nl . Iedereen kan zich ook aanmelden voor de app, waarop alle wedstrijden staan. Vraag uw kader voor meer info, als dit nodig is. Tot en met O10 worden er geen uitslagen bijgehouden, door de KNVB.

Belangrijk te weten bij wedstrijden is dat het kader de coaching doet. Laat hen met de kinderen werken in het veld. Aanmoedigen mag natuurlijk altijd. Geef echter geen aanwijzingen. De trainer kan de speler namelijk net een andere taak op leeropdracht meegeven! Ook hier bij vragen of opmerkingen, na de wedstrijd even contact leggen.

 

Over het algemeen is men een half uur tot een uur van tevoren aanwezig bij wedstrijden. Dit bepaalt het kader zelf. Bij uitwedstrijden wordt er meestal centraal verzameld. Het kader bepaalt meestal deze plaats en tijd. Je bent verantwoordelijk dat je tijdig naar en van de wedstrijden komt, zowel thuis als uit(!).

 

Algemeen

DVV heeft FairPlay hoog in het vaandel staan. Gedraag je daarom netjes naar de tegenstander, scheidsrechter en supporters en ga netjes met andermans spullen om. Wangedrag levert een schorsing op of verwijdering van het complex.

 

DVV streeft er ook naar om de jeugd van zoveel mogelijk gelijkwaardig niveau, bij elkaar in te delen en uiteraard in een gelijkwaardige competitie. Echter, bij dit laatste zijn we ook afhankelijk van de andere verenigingen. Houdt er bij nieuwe aanmeldingen rekening mee dat gelijkwaardig indelen niet altijd lukt, omdat we het kind dan bijvoorbeeld nog onvoldoende kennen of ingedeeld wordt als de teamindeling al is gemaakt.

 

In eerste instantie, bij aanmeldingen proef trainen en lidmaatschap, loopt de communicatie via de coördinator van de betreffende leeftijdsgroep. Ben je eenmaal vast ingedeeld bij een team, dan is het kader van het team, meestal de leider, jullie aanspreekpunt. Zorg dat het kader op de hoogte is van (gezondheids-/gedrags-) problemen van uw kind of bijzondere gebeurtenissen. Zij kunnen daar dan op de juiste manier mee omgaan.

 

Ieder team is verplicht een leider te leveren. Hij/zij is aanspreekpunt van het team. Geen leider is geen wedstrijden spelen. Uiteraard is er ook een trainer nodig, geen trainer is uiteraard geen trainen. Daar waar zich geen leider en/of trainer aanmeld vanuit het team, zal er door de coördinator een schema gemaakt worden, waar op toerbeurt iedere ouder/verzorger een week verantwoordelijk is voor een team. Ruilen kan in onderling overleg door de ouders. DVV zal een uiterste inspanning doen om een trainer/ouder op de groep te krijgen. Daarnaast kunnen er stagiaires worden toegevoegd als deze beschikbaar zijn. DVV werkt samen met diverse middelbare scholen en sportopleidingen. Over het algemeen zijn de selecties van een trainer/coach voorzien.

 

Vrijwilligers

DVV is betrokken bij al haar leden. Wij vragen de leden/ouders ook betrokken te zijn bij DVV. “Een vereniging dat ben je samen, dat zijn we allemaal”. Vrijwilligerswerk uitvoeren is een must geworden. En daarnaast is het ook goed voor u! Even uit de sleur van de sociale media en écht sociaal bezig zijn. En ja, als het dan toch voor jezelf is… het staat ook prima op je CV. Wij hebben een vrijwilligerscoördinator cv@dvvduiven.nl . Geef aan wat u kunt en wilt doen! Er is van alles te doen, hieronder even de focus op het team. De oudere (jeugd)leden (vanaf 16jr), krijgen vanuit hun team vrijwilligerstaken toebedeeld.

 (Vrijwilligers)Functies voor team;

O         (Hoofd)Trainer, traint en coacht

O         Assistent trainer, ondersteunt of vervangt trainer

O         Leider, aanpreekpunt team

O         Ass. scheidsrechter, grensrechter (vanaf O13)

O         Verzorger (1e teams bovenbouw)

 

Naast vrijwilligersfuncties voor een team zijn er de teamtaken, verplichte taken die iedereen kan doen. Teamtaken;

o    Gastheer/vrouw; vangt tegenstander op, heet welkom, maakt wegwijs (kldkmr/veld), koffiemuntjes trainers

o    Veldheer/vrouw; Zet goals klaar, plaatst petjes/hoedjes, cornervlaggen

o    Wassen, wasschema voor tenues en trainhesjes

o    Rijden, rijschema

o    Verslaggever; Schrijft verhalen voor site/clubblad (niet noodzakelijk, maar wel leuk voor het team)

o    Begeleider activiteiten, Sinterklaas, Bingo, Grote Clubactie, afsluiting seizoen, of bijv. teampot enz.

o    Zaaldienst draaien (pupillen)

o    Afterservice; verzorgt limonade/thee in pauze/na wedstrijd, schone kleedkamers, blad retour

o    Hulpverlening; EHBO

o    Ass. scheidsrechter, grensrechter (als niet vast)

o    Assisteren bij training of wedstrijd

Wij als DVV willen benadrukken dat de functies op een team echt belangrijk zijn. Iemand die traint en iemand die de administratieve zaken oppakt, zijn een must voor het team. Ofwel een trainer en/ of leider. Een combi is ook mogelijk.  Zij zijn uiteraard vrijgesteld van de teamtaken. Daarnaast worden zij volledig ondersteunt door de coördinator & opleidingen. Trainersmateriaal wordt verzorgd en trainingsstof (de oefeningen) wordt aangeboden via een app. Daarnaast vinden er train-de-trainer-sessies plaats en kunt u zelfs een officiële KNVB-cursus volgen, aangeboden door DVV. Ook zijn er de nodige extra’s voor deze vrijwilligers. Wij hebben wat te bieden en hopen dat u zich hiervoor aanmeldt. Dit kan bij de coördinator van de leeftijdsgroep of via de vrijwilligerscoördinator.

 


Uiteraard is er meer te doen. Overige vrijwilligerstaken waar u aan kunt denken zijn o.a.;

 

Administratieve taken                       Groenvoorziening                               FairPlay commissie            

Organiseren activiteiten                    Media Innovatie Team                       Inkoop & Sponsoring        

Fotografie                                             Gastvrouw/heer (ontvangst)            Schoonmaken

Wedstrijdsecretariaat                        EHBO-er                                                Barmedewerker

Keukenmedewerker                          Redactie Clubblad                               Pupil & Team van de week

Assistent trainer                                  Uitgifte/beheer materialen               Kassa draaien

Tappen`                                                 Uitgifte/beheer kleding                     Begeleiden activiteiten

Bestuurlijke functie                            Scheidsrechter                                    Scout

Planner rooster clubhuis                   Vertrouwenspersoon                         Beheerder Clubhuis

(Selectie)trainer                                  Assistent scheidsrechter                   Voetbal technische zaken

Opleidingen                                         1e barmedewerker                             Verzorger

Fysiotherapeut                                    Wedstrijdsecretaris                            Coördinator leeftijdsgroep

Ledenadministratie                            Boekhouder                                         Accommodatiebeheerder

Toernooicommissie                            Onderhoud*

* Schilder, timmerman, loodgieter, elektricien, stukadoor, metselaar enz.


Zoals u ziet is er veel te doen bij onze club. We hechten veel waarde aan vriendschap en betrokkenheid. We willen maatschappelijk betrokken zijn, een sociaal bolwerk in de Liemers. En dat alles om onze club draaiende te houden en iets moois opzetten voor onze leden. Leden die maar één ding willen… voetballen!!! En vergeet niet, bij DVV sta je iedere week in oranje.

 

Wij wensen jullie heel veel (voetbal)plezier bij DVV.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur & Coördinatoren

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!