Nieuwe Spelregels (aug 2019) - DVV Duiven

Nieuwe Spelregels (aug 2019)

Via de onderstaande link kunnen jullie de belangrijkste wijzigingen in de spelregels vinden. Het filmpje duurt nog geen 2 minuten.

1) Strafschoppen: Bij een strafschoppenserie gewoon weer om en om en niet meer ABBA.
2) Wissels kunnen bij de dichtstbijzijnde lijn worden uitgevoerd; geen verplichting maar bij gevoel van tijdrekken, blessure of andere reden kan een scheidsrechter dit bepalen. De scheidsrechter bepaald dus.
3) Doelschop: Spelers van het eigen team mogen in het eigen zestienmetergebied worden aangespeeld, aanvallers mogen de zestienmeter pas in als de bal gespeeld is. Gespeeld is gespeeld en dan is het spel hervat, de bal hoeft dus de zestienmeter niet meer uit.
4) Scheidsrechtersbal: Alleen 1 speler van het team dat de bal had, dus geen duel meer met 2 spelers. In de zestienmeter aan de keeper als het de verdedigende partij betreft.
5) Officials op de bank kunnen nu ook gele of rode kaarten krijgen.
6) Spelers aanvallende partij in de muur: Als er een muur van 3 spelers of meer staat dan moeten de aanvallende spelers minimaal 1 meter afstand houden van de muur.
7) Het spelen van de bal door de aanvallende partij waar hij voordeel uit haalt is een vrije trap voor de verdedigende partij
8) Als de bal tegen de scheidsrechter komt en de bal komt bij het andere team dan is het scheidsrechtersbal voor de partij die de bal had.
9) Als er een muur van 2 of minder personen is dan mag de aanvallende partij mensen in de muur zetten zonder dat ze 1 meter afstand hoeven te houden

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!