Bataafseweg 2 A
7101PA
WINTERSWIJK
tel. 0543-515162

Een blik op de ranglijst voorafgaande aan deze wedstrijd was duidelijk: met 12 punten uit 4 wedstrijden en maar met 1 tegendoelpunt is FC Trias duidelijk de favoriet. DVV haalde in de voorgaande 2 wedstrijden 1 punt.
In een heerlijk najaarszonnetje floot Dhr. Bloksma om 14 uur voor de aftap. In de 1e 10 minuten was het vooral aftasten, FC Trias liet DVV de bal en vertrouwde op zijn sterke defensie en probeerde in de omschakeling DVV te verrassen. En juist die omschakeling werd DVV in de 11e minuut fataal. Een vermeende overtreding van Jordy L resulteerde in een vrije trap op ±35m van het doel van Milan Willemsen. Deze vrije trap bezorgd Willemsen de nodige problemen, hij kreeg de bal niet klemvast waardoor FC Trias de rebound vrij eenvoudig kon intikken. Geen kansen geweest voor beide doelen maar FC Trias leidt met 1-0.
Na de 1-0 lag het spel door veel blessures vaak stil. Door de blessures van DVV werd Ron Olyslager gedwongen om in de 24e minuut al 3 wissels door te voeren: Jordy van Aken, Sam van Essen en Jordy de Kramer werden vervangen door Adnan Islamovic, Stan Hartjes en Stijn Krechting.
Het eerste gevaar van DVV kwam namens Krechting, zijn schot ging net naast het goal.
DVV had moeite om tot goede mogelijkheden te komen, de meegereisde DVV supporters moesten tot de 35e minuut wachten op de 1e goedlopende aanval. Een goed uitgespeelde counter, opgezet door Justin Kemic, vond zijn weg via Stan Hartjes, Robin van Haeren naar Robin Dekker. Laatst genoemde kon de bal niet goed drukken waardoor de bal over het doel van FC Trias vloog.
In deze fase van de wedstrijd bleek dat de defensie van FC Trias toch niet zo sterk te zijn dan wat men dacht, er werden veel ruimtes weggegeven. DVV was alleen steeds in de eindfase van de aanval niet scherp of secuur genoeg om het echt gevaarlijk te laten lijken.
FC Trias loerde op de counter. Tijdens een van deze counters werd een duidelijk aanvallende overtreding door de, iets wat warrig fluitende, scheidsrechter niet gezien. De lichte overtreding van DVV in het strafschopgebied wel, protesteren had geen zin, penalty FC Trias. Willemsen was kansloos op de inzet en zo gingen we met een ruststand van 2-0 de kleedkamers in. Deze stand was niet de juiste afspiegeling van het verloop van de wedstrijd.
De 2e helft kabbelde voort, DVV het meeste bal bezit maar ook nu weer slordig in de eindfase. Na 20 minuten in de 2e helft liep FC Trias verder. Uit een counter krijgt Kemic de bal ongelukkig tegen zich aan, eigen doelpunt 3-0. Dat het niet snel 4-0 werd is te danken aan Islamovic (bal van de lijn gehaald) en de lat.
Uiteindelijk kreeg DVV toch loon na werken. Na een overtreding op Dekker op de rand 16, slingert Kemic de bal voor het doel van FC Trias, wat volgde was een scrimmage met een bal op de paal en uiteindelijk Lammertink die de bal tegen de touwen joeg, 3-1. DVV kreeg het geloof weer terug. In de slotfase kreeg DVV geen grote kansen meer, de spectaculaire omhaal van Lammertink na een mooie pass van Dekker, had een beter lot verdiend, dit was overigens tevergeefs geweest, Lammertink stond net buitenspel.
Een wedstrijd die DVV door 3 foutjes verliest. Een punt had gezien het spelbeeld niet misstaan. Het veldspel zag er goed uit, de eindfase van de aanvallen zijn de achilleshiel van DVV. Hier ontbreekt het aan scherpte en slimmigheid.
Om de aansluiting met de bovenste ploegen te houden moet er van het laaggeplaatste Ruurlo worden gewonnen zondag 31 oktober. Maar in deze klasse zijn er geen makkelijke wedstrijden.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!