Industrieweg 4
7071CK
ULFT
tel. 0315-683648

Onder een heerlijk zonnetje heeft het vlaggenschip van DVV de 1e overwinning van 2022 behaald.
Gemakkelijk ging het niet, maar na ruim 100 minuten voetballen stapte DVV uiteindelijk toch als winnaar van het veld.

Met Niels Mattijssen op het middenveld i.p.v. de afwezige Jordy de Kramer begon DVV aan de wedstrijd. Om aansluiting te houden met de middenmoot moest deze wedstrijd gewonnen worden.

Genderingen liet de bal aan DVV en probeerde zo vanuit een gesloten verdediging in de omschakeling gevaarlijk te zijn. Ondanks het balbezit kreeg DVV in de 1e 20 minuten van de wedstrijd geen hele grote kansen. Harmsen was 2 keer het dichtst bij een doelpunt maar beide doelpogingen leverde niets op. Na 24 minuten mocht Harmsen een vrije trap nemen aan de linker kant van het 16-meter gebied. Deze vrije trap werd door Mattijssen goed verlengt, zo belandde de bal in het doel, 0-1 DVV halverwege de 1e helft.
Niet lang daarna kreeg Lammertink een grote kans om de score uit te breiden, deze mogelijkheid bleef onbenut. Één minuut later was het dan wel raak. Uit een afgemeten voorzet van Hartjes schoot Lammertink de 0-2 binnen. Het 8e competitiedoelpunt alweer voor de goaltjesdief.
Genderingen kwam niet tot grote kansen maar probeerde met meer fysiek en opportunistisch spel wat te forceren.
3 minuten voor tijd kreeg Genderingen een penalty na een ongelukkige handsbal . Janssen was kansloos op de inzet en zo werd met een 1-2 ruststand de kleedkamer opgezocht.
Het middenveld van DVV had veel moeite om alles te belopen. Zodra één van de backs van DVV mee opkwam werd de opengevallen positie niet door de middenvelders overgenomen. Dit zorgde bij balverlies voor een overtalsituatie voor Genderingen.

Genderingen kwam scherp uit de kleedkamer en ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Na enkele minuten waren ze er al vlak bij, de paal bracht redding en de daaruit volgende rebound werd tot opluchting van DVV naast het doel van Janssen geschoten.
DVV had het in deze fase erg moeilijk, ondanks dat liet de ploeg zien dat er genoeg voetbal in de ploeg ziet. Dekker speelde een heerlijk bal op Lammertink die hierdoor de bal fijntjes kon verlengen op Van den Dam, helaas kwam Van den Dam net te kort om de bal richting het doel te schieten.

Bij een counter stonden veel spelers van DVV niet op te letten, Janssen onderscheidde zich door wel  adequaat op te treden op een inzet van één van de voorwaartsen van Genderingen.
Na een paar flinke tikken moest Van de Dam het veld verlaten, hij werd vervangen door Van Haeren. Nog geen minuut later liet diezelfde Van Haeren zijn teamgenoten en de meegereisde supporters juichen. Na een schot op de paal van Lammertink kon Van Haeren de 1-3 binnen schieten. Zo leek er niets aan de hand voor DVV. Met nog 20 minuten op de klok verliet Poorter geblesseerd het veld, zijn vervanger was Van Aken.

Genderingen stroopte toch nog een keer de mouwen op en knokte zich terug in de wedstrijd, DVV liet zich terugdringen. Met enkele sterke ingrepen kon doelman Janssen zich onderscheiden. Hij kon helaas niet voorkomen dat Genderingen toch de 2-3 binnen kopte.
Lammertink had de 2-4 op de schoen maar zijn inzet was te zwak.
In de ruim 10 minuten blessuretijd die volgde kreeg DVV enkele grote mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Maar niemand haalde de trekker over waardoor het spannend bleef tot de laatste seconden.
Invaller Krechting was na een scrimmage attent door nog een bal van de lijn. Kansen kwamen hierna niet meer voor Genderingen, zo behaalde DVV een zwaarbevochte overwinning waar doelman Luc Janssen de uitblinker was. Met zijn sterke optreden van de afgelopen weken zal hij zich, zodra Willemsen en Vos weer fit zijn, serieus in de strijd om een plek onder de lat gaan mengen.

Donderdag 17 maart om 20.00 uur staat in Laren de inhaalwedstrijd tegen de Witkampers op het programma.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!