6921RX
DUIVEN
tel. 0316-281707

Sportpark Horsterpark was zondag 6 maart het strijdtoneel voor het middenmoot duel tussen DVV en Pax in de 3e klasse B.
Met wederom doelman Janssen in het doel ging DVV op jacht naar de 3 punten die ervoor dat de aansluiting met de top 5 behouden blijft.

Door de afwezigheid van Van Haeren had trainer Olyslager een plek in de basis 11 ingeruimd voor Stan Hartjes. De rappe spits kon zijn basisplaats na 57 seconden direct verzilveren. Oog in oog met de keeper had Hartjes iets te veel tijd nodig. 3 minuten later kon Hartjes in de herkansing, ook hier kwam de sterk keepende keeper van Pax als winnaar uit de bus.
De backs Marogna en Dekker kregen zeeën van ruimte om mee op te komen en voorzetten af te leveren. Wanneer er meer beweging bij de voorwaartsen zou zijn dan zouden de voorzetten nog gevaarlijker zijn en tot meer kansen kunnen leiden.
Zo had DVV de 1e 20 minuten het beste van het spel maar moest wel bedacht zijn op de snelle omschakeling van Pax.
De eerste de beste counter van Pax was direct raak. Balverlies voorin luidde een snelle counter in waarna Pax eenvoudig de score opende.
DVV was even uit het veld geslagen en mocht van geluk spreken dat de achterstand niet verder opliep. In deze fase van de wedstrijd stond er alleen een rollertje van Mattijssen tegenover.
Diezelfde Mattijssen schoot 5 minuten voor tijd van 11 meter raak nadat hij in een luchtduel aan zijn shirt werd getrokken.

De 2e helft was nog maar net begonnen of Janssen moest, wederom uit een flitsende counter, voor de 2e keer die middag de bal uit het net vissen. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat hier een behoorlijk luchtje van buitenspel aanzat.
Toch liet DVV zich niet uit het veld slaan en bleef dan ook de aanval zoeken. Na een goed lopende en vlotte aanval over de rechter flank kopte de Kramer de bal recht in de handen van de keeper. De counter die Pax daarna op de mat legde was weer enorm gevaarlijk.
DVV kreeg geen grip op de snelle omschakeling en kon hierdoor niet voorkomen dat elke counter gevaarlijk werd. Ondanks dat de counters op de loer lagen bleef DVV op zoek naar de gelijkmaker.
Dit resulteerde in 2 goede kansen. Hartjes dwong de keeper van Pax zich tot het uiterste te strekken en de Lammertink na het Pax doel nog een keer onder vuur.

Met nog meer aanvallende impulsen, van Essen verving van den Dam, en met nog 25 minuten op de klok, probeerde DVV de druk op het doel van Pax op te voeren.
Nog voordat DVV de druk serieus kon opvoeren lag de bal, na alweer een scherpe counter, wederom achter Janssen.
Van Aken en Weber werden 10 minuten voor tijd nog gebracht om iets te forceren. Een laatste offensief bleef desondanks uit. In blessuretijd werd er na een scrimmage door Pax nog een bal van de lijn gehaald. Maar doelpunten voor DVV bleven uit.
Pax strooide nog extra zout in de wonden door in de laatste counter van de wedstrijd de eindstand te bepalen op 1-4.

Ondanks een sterk begin slaagde DVV er niet in de wedstrijd naar eigen hand te zetten. Het team van Ron Olyslager heeft veel potentie maar is nog niet bij machte om een goede start van de wedstrijd 90 minuten lang vast te houden.

Uit de laatste 3 competitiewedstrijden haalde DVV slechts 1 punt. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen het lager geklasseerde Genderingen op het programma.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!