Bezelhorstweg 85
7009KK
DOETINCHEM
tel. 0314-333382

DVV is er niet in geslaagd om de 1e wedstrijd na de (lange) winterstop winnend af te sluiten. Doetinchem stapte donderdag 17 februari na ruim 100 minuten (!) met een 4-2 overwinning van het veld.

Met 3e doelman Luc Janssen op doel begon DVV de eerste minuten voortvarend. Helaas was dit van zeer korte duur. Na 7 minuten kwam Doetinchem al op 1-0 nadat een voorzet in de 16 bleef hangen. Buiten een kans in buitenspelpositie had DVV niets in te brengen en liep het team van Ron Olyslager continu achter de feiten aan. De defensie van DVV had de handen vol aan de beweeglijke, sluwe en soms irritante aanvallers van Doetinchem.

Binnen het half uur had Doetinchem de score, middels een binnengelopen vrije trap en een doelpunt waar een luchtje van buitenspel aan zat, eenvoudig uitgebreid naar 3-0.

Het enige wapenfeit van DVV in de 1e helft was een bal op de paal van Lammertink. Uit de tegenaanval kwam DVV goed weg, Janssen moest handelend optreden en voorkwam hiermee een bijna onoverbrugbare ruststand.
Met meer aanvallende impulsen, Harmsen en van Haeren moesten plaatsmaken voor Hartjes en Kitego, en een 3-4-3 opstelling ging DVV opzoek naar de aansluittreffer.
Na 10 minuten in de 2e helft werd de doelman van Doetinchem voor het eerst getest. Een strakke inspeelpass door het centrum van Dekker en een goede kaats van Van den Dam zette Lammertink vrij voor de keeper. Deze goede aanval strandde in schoonheid, de keeper kon redding brengen.

Kitego werd na 20 minuten alweer vervangen. In de spitspositie kon Kitego helemaal geen potten breken, na amper aan de bal geweest te zijn zorgde een hamstringblessure ervoor dat Van Aken als stormram zijn plek in de punt van de aanval moest innemen. Gezien het (fysieke) spelbeeld was de keuze om Van Aken de 2e helft direct te laten starten wellicht logischer geweest.

Vlak na de wissel etaleerde De Kramer zijn verfijnde balcontrole. Na een afgeslagen voorzet van Dekker nam De Kramer de bal perfect aan en schoot de bal gecontroleerd achter de doelman van Doetinchem. DVV had nog 25 minuten om minimaal 2 doelpunten te maken.
Vanaf dat moment ging bij Doetinchem de trukendoos helemaal open. Scheidsrechter bespelen, ballen weggooien en het opjuttend publiek zorgde ervoor dat de sfeer in het veld niet beter werd.

Ondanks de intimidaties moest Doetinchem wel achteruit. Het middenveld was voor DVV en de verdedigers Marogna, Mattijssen en Dekker speelde met het mes tussen de tanden en gaven niet veel weg.

Het fysieke spel van Doetinchem zorgde ervoor dat De Kramer, na een flinke beuk, geblesseerd het veld moest verlaten, Brouwer nam zijn plaats in en meldde zich ook voorin. DVV speelde in het laatste kwartier alles of niets. Doetinchem had de wedstrijd kunnen beslissen maar enkele grote kansen werden vakkundig om zeep geholpen.
DVV stelde daar 2 grote kansen van Brouwer tegenover. Dekker legde een vrije trap bij de 2e paal, waarna Brouwer de bal langs de verkeerde kant van de paal tikte. De keeper van Doetinchem moest op een vrije trap van Brouwer volledig gestrekt de hoek in om erger te voorkomen.
In de 5e minuut van de blessuretijd tikte Mattijssen toch de 3-2 binnen na een goed teruggelegde kopbal van Van Aken.
De comeback was bijna compleet, Marogna zorgde bijna voor de gelijkmaker. Een geplaatste bal viel 2x op de lat, hier ontsnapte Doetinchem.
In de 100e minuut viel uiteindelijk de beslissing, 4-2. DVV keerde met 0 punten terug naar Duiven.

Een zwakke tot slechte 1e helft zorgde voor een achterstand die DVV, ondanks een veel betere 2e helft, niet meer te boven kwam.
De wedstrijd tegen FC Trias van zondag 20 februari is afgelast. Zondag 6 maart heeft DVV de kans om de eerste punten van 2022 te behalen. Pax is dan de tegenstander.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!