Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 46

Doorwerthlaan 6
6825EX
ARNHEM
tel. 026-3615567

Zaterdagavond 10 september speelde DVV het 2e bekerduel van dit seizoen. In Arnhem werd Eendracht Arnhem na een moeizaam verlopen 1e helft toch met 0-5 aan de kant gezet.

Met een gewijzigd elftal begon DVV aan de, op papier, minste tegenstander uit de poule.
Eendracht Arnhem had het vorige bekerduel met 13-2 verlopen dus werd op voorhand het telraam erbij gepakt.
Dat telraam kon tijdens de 1e helft opgeborgen worden.  De wedstrijd verliep voor de mannen van trainer Olyslager vrij stroef.
DVV begon wel voortvarend en de inzet van Riekerk werd na 6 minuten al van de lijn gehaald. De corner die hieruit volgde werd ook gevaarlijk maar de inzet van Brouwer ging langs de verkeerde kant van de paal.

Eendracht Arnhem kwam er een enkele keer snel uit. Éen van de voorwaartse liep uit de rug van Poorter maar had gelukkig niet de controle om hier iets goed mee te doen.

Na een kwartier voetballen kon de 1e grote kans voor DVV genoteerd worden, Harmsen kon een goede voorzet van Bryan Stark niet binnen tikken.

Bij Eendracht Arnhem was de keeper de uitblinker, met een goede redding op een knal van Krechting, de save op de poging van Harmsen en de redding op de gevaarlijke inzet van Van den Dam, wist hij zich in het eerste bedrijf goed te onderscheiden. Op de momenten dat hij geen redding meer kon brengen faalde DVV in de afronding. Zo kon Harmsen een 2e goede voorzet van Bryan Stark niet binnen stikken. Ook Riekerk miste de scherpte om een voorzet van Van den Dam binnen te lopen.

De eerste helft kenmerkte zich door rommelig voetbal. De aanvallen werden veel te veel door het drukke centrum opgezet. De aanwezig ruimte op de flanken werden te weinig benut.

Met een ongewijzigd elftal werd er aan de tweede helft begonnen.

Binnen de minuut had DVV zomaar, tegen de verhouding in, achter kunnen staan. Het schot van Eendracht Arnhem ging maar net over het doel van doelman Vos.

DVV was gewaarschuwd en zocht weer de aanval en direct met succes. Krechting mocht aanleggen voor een vrije trap na een overtreding op Van den Dam. Hij legde de bal mooi op het hoofd van de lange Brouwer die op zijn beurt de bal tegen de touwen kon koppen.

Een minuut later liet Bryan Stark zien een echte goaltjesdief te zijn. Het schot van Riekerk zou via de keeper naast zijn gegaan, Stark was attent en kon uiteindelijk ongehinderd de 0-2 binnen tikken.

10 minuten na rust voerde trainer Olyslager 4 wissels door. Brouwer, Rieker, Hartjes en Krechting werden vervangen door het kwartet, Yannick Stark, Mattijssen, Wiggers en Dekker.

Na enkele minuten legde Dekker de bal panklaar op de volledig vrijstaande Wiggers, helaas was dit buitenkansje niet aan Wiggers besteed.

2 minuten later zeilde het schot van Dekker maar net naast de kruising, deze bal had een beter lot verdient. Dekker was goed op dreef want nog geen minuut later gaf hij, na goed terugleggen, Mattijssen de kans om de 0-3 binnen te schieten. Via een speler van Eendracht Arnhem belandde de bal tegen de paal en restte er niet anders dan een corner.
Uit de corner ontstond een scrimmage waar Wiggers als winnaar uit de bus kwam, zijn kopbal belandde uiteindelijk achter de doelman. 0-3 en geen vuiltje aan de lucht voor DVV.

Met een kwartier nog te spelen combineerde DVV goed over de rechterkant. Door dit goede combinatiespel kon Dekker de bal terugleggen op Wiggers maar die vond uiteindelijk de keeper op zijn weg.
8 minuten voor tijd kwam dan toch het 4e doelpunt voor DVV op het scorebord. Mattijssen strafte een fout van Eendracht Arnhem genadeloos af. Hij ramde de bal met ongekende kracht het doel in.
Uiteindelijk deed ook Van den Dam nog een duit in het zakje. Na een prachtige individuele actie van Bryan Stark aan de zijlijn en dito voorzet, kon Van den Dam eenvoudig de bal binnen lopen.

Vlak voor tijd kreeg Dekker ook nog de mogelijkheid om zijn naam op het scoreformulier te zetten. Na een mispeer van Harmsen kreeg hij de bal plotsklap voor zijn voeten, zijn inzet verdween over het doel.
De overtreding die een minuut later op hem werd begaan werd door de scheidsrechter van dienst , onterecht, niet als penalty beoordeeld.
Na een wat stroeve 1e helft won DVV uiteindelijk ruim met 0-5 en kan het zich nu gaan opmaken voor de bekerwedstrijd tegen SC Rheden. Samen gaan ze uitmaken wie doorgaat naar de volgende bekerronde.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!